Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

Сакате да го подобрите Вашето расположение? Проверете го Вашиот слух!

Многу фактори придонесуваат за добро ментално здравје, а решавањето на проблемот со оштетениот слух е едно од нив.

Истражувањата покажуваат дека луѓето со оштетен слух кои користат слушни помагала имаат помалку депресивни симптоми, поголем социјален ангажман и подобрен квалитет на живот од луѓето кои одбиваат да носат слушни помага.

Што знаеме за нетретираниот оштетен слух и расположението?

Повеќе: Сакате да го подобрите Вашето расположение? Проверете го Вашиот слух!

Совети за добар слух во есенскиот период

Есен е период од годината кога температурите почнуваат да опаѓаат и некои состојби може да влијаат на здравствената состојба на Вашите уши и слухот.  Еве неколку совети за да ги одржите Вашите уши и слух здрави на есен.

Повеќе: Совети за добар слух во есенскиот период

Совети за Ноќ на вештерките

Кој е Вашиот омилен дел од Ноќта на вештерките? Вашите деца во костим? Кофите со бонбони или можеби страшната музика и украсите? Ноќта на вештерките е празник кој е забавно да се прославува, и е особено интересен за децата, бидејќи тие уживаат во забавата. Но, исто така е важно да се има предвид безбедноста, особено доколку имате оштетен слух или носите слушни помагала. Еве неколку едноставни совети кои ќе Ви помогнат да го извлечете максимумот од оваа забавна ноќ:

Повеќе: Совети за Ноќ на вештерките

Сериозноста на тинитусот прикажана во филмот „Ѕвездата е родена“

ВНИМАНИЕ:  ТЕКСТОТ СОДРЖИ ИНФОРМАЦИИ КОИ ЈА ОТКРИВААТ СОДРЖИНАТА НА ФИЛМОT A STAR IS BORN („ЅВЕЗДАТА Е РОДЕНА“) ВО РЕЖИЈА НА БРЕДЛИ КУПЕР.

Повеќе: Сериозноста на тинитусот прикажана во филмот „Ѕвездата е родена“

Како да го заштитите Вашиот слух

Штом еднаш Вашиот слух се оштети, тоа оштетување е трајно. Затоа, од исклучителна важност е негово рано откривање и преземање акција за изнаоѓање на најдоброто решение. Не чекајте, преземете чекори за Вашиот слух  додека не е предоцна! Во прилог Ви посочуваме неколку лесни начини за заштита на Вашите уши и Вашиот слух:

Повеќе: Како да го заштитите Вашиот слух

Слушни помагала кои се полнат

Нема повеќе употреба на батерии, нивно полнење или менување. Новите Phonak слушни помагала поседуваат технологија на полнење, во комплет со безжична футрола-полнач, која ја носите секаде со Вас. Главни карактеристики:

Повеќе: Слушни помагала кои се полнат

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions